Friday, December 9, 2016

Passion bt Assignment

Assalammualaikum ~

Lama dah tak ada passion buat assignment ni . Saya start business assignment ni sbb saya suka buat assignment , sbb saya suka bt research . Universiti saya suka bg assignment in group , kepuasan buat assignment tu tak maksimum , sbb saya buat terlalu banyak , tapi yang finalize suka cut kerja saya , disitulah wujudnya businesss ni . 


Saya buat kerja assignment ni bukan semata mata kerana duit , ye mmg duit antara salah satu sebab kenapa saya buat . Tetapi main cause dia ini lah , saya suka bt assignment . Saya suka buat research , saya suka study mcm ni . Tetapi passion buat assignment tu start kacau bila saya mula busy . Saya start busy dan sangat terbeban bermula 3 minggu lepas , di mana saya sibuk dengan trip ke Krabi , masa tu lah semua lect nak assignment , masa tu lah lect nak buat exam , masa tulah dia nk buat test , haaa masa tu , mana aku tak stress ??

Saya dengan kerja assignment yang melambak gila , tiba tiba ada last minute test , ko ghase ? Tiba tiba assignment kena submit minggu tu jugak , aku pandang kecik besar je lect ni tau , tapi itulah zaman belajar . Tapi masa tu mmg rasa paling down , dan bermula kes cust paksa saya bt assignment , dateline cust tak available dlm schedule saya , mcm mana ? Takkan saya main amek je assignment  , pdhl saya tak sempat ? 

Lepas tu trip Krabi . Trip Krabi ni mengambil masa 4 - 5 hari , di mana saya boleh guna waktu tu utk siapkan assignment , tapi yelah itu salah satu projek final saya , so tak blh escape , mmg kena pergi . Minggu tu mmg rasa tak efisyen sgt , kesian cust yang dateline minggu tu . Semua dapat assignment on the day , tp sy rasa itu bkn tarikh dateline yg sbnr . Cust cuma mintak lg awal . Its better that way , ok . Tapi alhamdulillah , saya ada beberapa backup utk kerja kerja yg saya tak sempat buat . 

Cust akan dapat assignment pada atau sehari sebelum dateline . Itu janji saya , melainkan saya mmg ada hal yg mustahak , saya akan nego atau minta toleransi , supaya blh htr lewat sikit . In case cust tak setuju , saya pass kat backup saya which is few of my friends and sister .

So balik Krabi , saya settlekan a few assignment yang nak within that week . Lepas tu saya close blog kejap sbb if saya open , sentiasa ada yg msj , utk mengelakkan rasa bersalah , lebih baiklah saya close blog sebentar sbb nak rehat sungguh2 . Penat sangat , mak saya pun cakap letihnya muka . Padahal bt assignment org je pun , its a tiring job . So tiring ~ and tadi br saya discover , my passion of doing assignment is coming . 

Sebab I start to having fun when doing it . I really love doing assignment ,  I really do . Thanks for make it happen .


So be fast , and make your booking now . Saya mungkin close sekejap hujung bulan , dari 25hb/12 to 12hb/01 sebab exam . Booking yr date , so nanti tak kecewa kalau saya tak terima . Hehe .