nurulhidayah

Hai , saya ada kebolehan nampak kurus kat gambar tp sebenarnya mok je . Jangan terpedaya  image


`
Assalammualaikum . Hai nama saya Nurul Hidayah , pemilik blog hdyhdyh.blogspot.com yang sendu , sesendunyaaa . Takpe , sendu sendu pun okay je . Aku actually tak tau mcm mana nak start introduction . Lets go randomly , should we ?

image LE QUEEN

Nama penuh Nurul Hidayah , boleh panggil Nurul . Umur muda lagi , baru sweet 22 ( orang lain umur 22 dah kawen dah (': ) Sekarang ni sambung belajar kat MSU , dalam bidang Perniagaan Antarabangsa . Alhamdulillah , akhirnya aku betul betul buat apa yang aku nak walaupun bukan IPTA , IPTS pun kira bersyukurs lah kan ? Aku mmg minat business , tau tak kes perniagaan tak jadi saya tewww ? Utk kengkawan yang wondering kenapa aku tak bukak kedai tuh , aku kena tipu . Tu je , mohon faham . Jadi utk rawat hati yang kecewa , aku pun apply degree, nasib baik layak , Alhamdulillah , rezeki. Allah tahu aku kecewa , sebab tu dia bagi apa aku nak kan ? :’)

Aku blogging since 2011 , and my blog are already 4 years *clap, after so many upside down and too much writers block TT.TT . Masa awal awal aku blogging , aku just focus , its a personal space where I can throw everything , and I can re-read it after so many years . So aku banyak baca blog orang, antara blogger terawal yang aku kenal , Fatin Liyana , Nisa Kay and siapa entah lagi. Konsep blogger mcm diorang the content and also Nur Badiah Lai , so wise punya entry ! Yang jenis jenis up entry yang berilmiah , aku suka baca blog mcm ni.

After a while , aku mula tau pasal cantik cantik kan blog , like seriously letak snow semua . Blogger terawal yang aku kenal buat tutorial ni , hannafauzan. Hannafauzan ni popular kot dulu, like sangat . Dia mcm pioneer dalam bidang customize blog ni , in fun way . Tapi dia dah delete blog dia dah . Dulu kalau boleh semua widget aku nak letak weh , float semua , jam apa jadah semua . Kalau boleh nak tayang , tayang lagi . HAHAHAH

Dan tak lama lepas tuh , aku pun mula berkecimpung dalam arena pencantikkan blog ni , ewah lepas tu letak freebies , and tutorial semua . Sejak tuh , followers aku mula menaik . Sebab freebies , bukan sebab tutorial . Tutorial org lain lagi melambak kot dari aku, dan advance . Aku setakat ada washed denim je , tu pun bodoh bodoh jeee.

image WRITERS BLOCK .

Aku start kerja lah , aku dah mula abaikan blog , like sangat . Ada satu masa tuh , dekat 2 tahun tak post apa apa sampai terlupa password sendiri .. Ko ghaseeeeeee ? Sampai terbuat blog barulah , tp tak puas hati aku try jgak login blog lama . Sebab aku ada dua password je utk semua account aku , tak mungkin aku tukar . Kang lupaa , siapa nak tanggungjawab woii ?

Bila dah kerja , penat manalah aku ingat blog ni . Maka blog aku pun dimamah anai anai lipan semua.  Dgn laptop aku sekali dibiarkan sepi, bukak buat tgk movie je .Tapi aku perasan , sekarang sebenarnya dah bukan dunia blogging , sekarang more to smartphone kan. Even Hanis Zalikha pun kadang kadang je up entry , yang paling aktif aku rasa , Namee Roslan . Aku suka baca blog dia, dr zaman bujang , sampai nak ke kahwin , sampai dah ada ank dua . Ko mampoooooo?

image ITS COMING

Lepas aku berhenti kerja , aku pursue study kan . Terlampau banyak masa senggang buat aku mula ingat akan kewujudan blog aku sampai bermonolog "oh aku ada blog rupanyaaa." Why not aku share something to kills time ? Aku suka edit blog, can spend for more than 5 hours . Dulu pakai washed denim , tp washed denim limit , blogskin unlimited.HAHAHA , so aku pun dah mula sesuai dgn blogskin dan banyak jugaklah selera aku sebenarnya . Aku nak blogskin tp acah acah washed denim . Simple yet nice . Belum mampu nak hire webmaker mcm azhafizah ke whitey mommy ke pink mommy ke . Belum mampooooo. So edit sendiri lah nokk , nak ada skin mcm Irene Nadia pun sendu sgt diri ini. HAHAHA

image REBRANDING

Bila aku rasa aku perlu hangatkan blog aku, ewah sangat tau ayat ! aku pun macam mula draft banyak entry berilmuah eh ilmiah lah , banyak tau , nantikan campaign saya nanti , untuk di publishkan di blog tercinta . Blogging its kind of saving the memories , the problem is I don’t know how to express . Aku more blog to general topics , bukan travelling ke makan makan ke cium cium ke ish Nurul ! Since aku rajin up entry , dan promosi di facebook , akhirnya nuffnang aku meningkat jugak sebanyak RM2.00 :’) selepas beberapa tahun , jadi itu mcm trigger utk semangat berblogging hiks .

Aku rasa tu je kot pasal introduction / about me / tuan tanah kedaung kea pa ke . Mohon enjoy urself here , I got a plenty of fun entry and informational and ofcourse some of tutorial yang dah lama . AHAHA , last tutorial 2 tahun lepas kot ? Sekarang kalau google pun,mmg semua tutorial lama . Mana ada org main blog sangat sekarang kan , kan adooo instagram . HAHAH , tu je lah . Byeeee